پنجشنبه، 19 آذر 1394

پرسش :

مال را خريده‌ام و قسمتي از مبيع را مطابق قرار داد پرداخت كردم. پس از گذشت مدتي، مال مستحق للغير درآمده است هم‌چنين اختلاف قيمت هم به مرور زمان پيدا كرده‌است. كسي كه با علم به استحقاق به غير اين مال را به من فروخته بايد آن قسمت از مبيع را براساس يوم الاداء برگرداند يا براساس يوم العقد؟

پاسخ :
اگر عین مال موجود است باید خود مال را برگرداند و توجهی به قیمت نمی‌شود اما اگر عین موجود نیست باید قیمت آن را به قیمت یوم الاداء بدهد و در مقدار اختلافی جزیی مصالحه صورت گیرد و هم‌چنین اگر خریدار ثمن مال را به صورت پول نقد پرداخته است و بعد مال مستحق للغیر درآمد باید به قیمت روز جبران شود.

منبع: gorgani.ir