جمعه، 20 آذر 1394

پرسش :

از نظر حضرتعالی آیا جبران کاهش ارزش پول در قرض جایز است یا از مصادیق ربا می‌باشد؟ و حکم آن در خمس و مهریه ودیه و غیره چیست؟

پاسخ :
جبران کاهش ارزش پول در قرض جایز نیست و حکم ربا را دارد مگر آن‌که خود قرض گیرنده با میل خود مبغلی را به عنوان کاهش ارزش پول بدهد البته در صورتی‌که کاهش ارزش پول فاحش باشد به طوری‌که عرف آن را ضرر قابل توجه بداند باید جبران گردد و بایستی مصالحه بر مقدار بیش‌تر صورت گیرد و در مورد دیه و مهریه هم به همین صورت است یعنی اگر زمان تعیین مهر با زمان پرداخت تفاوت فاحش داشته باشد باید مصالحه به مقدار روز آن، صورت گیرد ولو با حکم حاکم شرع باشد.

منبع: gorgani.ir