دوشنبه، 23 آذر 1394

پرسش :

گفته شده یکی از شروط صحت نذر آن است که متعلق آن از افعال راجح و مستحب و یا لااقل مباح باشد شخصی نذر کرده چهل شب چهار شنبه متوالیا به مسجد جمکران برود ولکن زمانی را برای شروع در نظر نگرفته است اولا: آیا چنین نذری از افعال راجح به حساب می‌آید و اصل نذر منعقد می‌گردد؟ ثانیا: اگر در اثناء مدت یک یا چند هفته رفتن به مسجد جمکران را تعمدا ترک نماید آیا باید کفاره بدهد یا این که عمل نذر را که قید توالی داشته از سر بگیرد؟ ثالثا: در صورتی‌‎که بعد از شروع چند هفته رفتن به مسجد را متعمدا ترک کند آیا برای هر روز باید کفاره بدهد یا این که یک کفاره برای تمام مدت تخلف کافی است؟

پاسخ :
1 _ نذر منعقد می‌شود. 2 _ به ازای همان مرتبه‌ای که به نذر عمل نکرده باید کفاره بدهد و مجددا از هفته‌های دیگر نذر را عمل کند. 3 _ برای هر بار باید کفاره‌ای بدهد.

منبع: gorgani.ir