دوشنبه، 23 آذر 1394

پرسش :

در روستای ما رسم بر این است که دهه اول محرم شب‌ها در خیابان به زنجیرزنی می‌پردازند و با همان حالت زنجیرزنی و با زدن چندین طبل و سنج در صحن مسجد جامع روستا تا پاسی از شب به زنجیرزنی ادامه می‌دهند. با توجه به توضیحات داده شده نظر جناب عالی در موارد زیر چیست؟ 1- شیوه عزاداری توضیح داده شده در مسجد. 2- اگر به جای زنجیر زدن و استفاده از طبل و سنج به سینه زنی پرداخته شود. 3- پخش صدای مداح و سخنران از بلندگوی بیرون مسجد. 4- ذبح گوسفند یا گاو نذری جلوی دسته عزاداری و در خیابان 5- استفاده از طبل و سنج و دیگر الات موسیقی برای هماهنگی عزاداران در مسجد و غیر مسجد(حسینیه و ...)

پاسخ :
این گونه عزاداری‌ها از لحاظ شرعی مشکلی ندارد ولی باید سعی شود از آزار دادن عموم مردم در خیابان یا مساجد اجتناب شود و از آلات لهو و لعب استفاده نشود گرچه طبل و سنج فی نفسه حرام نیستند مگر این که به گونه‌ای نواخته شود که مناسب مجالس لهو و لعب و شادی و عیش و نوش باشد.

منبع: gorgani.ir