سه‌شنبه، 24 آذر 1394

پرسش :

علامت گذارى حدود منى در سال‌هاى قبل، با علامت گذارى الان، که به وسیله حکومت انجام گرفته فرق مى کند، و اینجانب که شغلم حمله دارى است، در سال‌هاى قبل با حجاج در قطعه زمینى بیتوته کرده ایم که اگر تعیین فعلى حکومت صحیح باشد، بیتوته ما در خارج از منى بوده، و اگر تعیین قبلى صحیح باشد که ما یقین به آن داریم طبق علامت قبلى و نظر پیروان اهل مکه بیتوته ما صحیح است، حال بنابر این‌که تعیین حکومت صحیح باشد، آیا تکلیف ما نسبت به بیتوته سال‌هاى قبل چیست؟ و در صورت وجوب کفاره آیا ابلاغ به همه حجاج لازم است یا نه ؟ و آیا با توجه به اینکه در فرض مسأله بیتوته ترک نشده بلکه اشتباه در مصداق بوده است، نسبت به حجاج ضامن مى باشم یا نه؟

پاسخ :
اگر در محلى بیتوته کرده اید که یقین به منى بودن آن داشته اید تا یقین پیدا نکنید که خارج منى بوده، قربانى لازم نیست، و ابلاغ و اعلام هم لازم نیست.

منبع: wahidkhorasani.com