چهارشنبه، 25 آذر 1394

پرسش :

خواهشمند است توضيح دهيد منظور از «استحباب نفسي در وضو ثابت نيست» چيست؟

پاسخ :
مقصود از جمله مذکور آن است که اگر وضو برای یکی از غایات مأمور بها آورده نشود، مشروعیت ندارد و مراد از غایات مأمور بها مثل نماز خواندن یا قرآن خواندن یا مسّ کتابت قرآن یا دخول مساجد یا طواف کعبه مشرفه و غیر آن و این نظر عدّه‌ای از فقهاست. ولی بنا به نظر معظم له وضوء استحباب نفسی دارد یعنی اگر هیچ‌یک از آن غایات مذکوره و نظایر آن مقصود نباشد و فقط به قصد قربت آورده شود وضوء مستحب و صحیح است.

منبع: wahidkhorasani.com