جمعه، 27 آذر 1394

پرسش :

اینجانب یک محقق و مدرس در زمینه مباحثی از طب مکمل و جایگزین هستم که توسط سازمان بهداشت جهانی با همین عنوان مکمل و جایگزین پزشکی تایید شده است و دانشگاه‌های بزرگ بین المللی در سراسر جهان به تدریس این علوم می‌پردازند. از جمله درمان های طب مکمل و جایگزین می‌توان به طب انرژِی و شاخه‌های مختلف آن هم چون ریکی و پولاریتی تراپی و پرانیک هیلینگ اشاره کرد که هیچ یک از آن ها یک مکتب و یا یک طریقت محسوب نمی‌شوند و تنها شامل تکنیک هایی برای سلامتی جسم و روان انسان ها به شمار می‌روند. 1.با توجه به عدم وجود این رشته ها در مراکز دانشگاهی و علمی ایران و گسترش روز افزون این علوم در خارج از کشور علاقمندان و یا متخصصین این امر برای اخذ دانش و یا ارائه دانش خود چه باید انجام دهند؟! 2.با توجه به اثبات علمي روش‌هاي درمان از طريق انرژي به صورتي‌كه در سازمان بهداشت جهاني و دانشگاه‌هاي معتبر دنيا نيز بر اثرات تكنيك‌هایی هم چون ريكي تاييده فني گذاشته شده و در اين بين بعضي افراد فاقد صلاحيت فني از بي‌توجهي مسئولين سواستفاده مي‌نمايند و دولت نيز هيچ گونه حمايتي از ارائه قانوني اين خدمات توسط متخصصين و اساتيد اين علوم در كشور علي رغم پتانسيل بالاي آن نمي‌نمايد حكم متخصصين واقعي اين امر در ارئه خدمات آموزشي در جهت افزايش آرامش ذهني افراد چيست؟

پاسخ :
در صورتی‌که به کارگیری رشته مزبور در مملکت ماضروری است فراهم آوردن زمینه آن واجب کفایی است. بر مسئولین وزارت علوم لازم است که نسبت به برپایی این گونه رشته ها در دانشگاه‌ها اقدام کنند و کسانی که در این زمینه مهارت و تخصص کافی دارند لازم است که به مسئولین امر اطلاع دهند تا مقدمات حمایت از آنان فراهم شود و در صورتی‌که این گونه مسائل احتیاج به وضع قانون دارد بایستی با پیگیری مسئولین امر در مجلس و مراکز قانونگذاری قوانین مربوطه تصویب شود.

منبع: gorgani.ir