جمعه، 27 آذر 1394

پرسش :

همان طوري که مستحضريد، يکي از سنّت‌هاي ملّي ملّت ايران برپائي عيد نوروز است که پيرايه‏‌هائي نيز براي آن قرار داده شده که از جمله چهارشنبه سوري و سيزده به در است که در طول سال‌هاي اخير برپائي اين مراسم علاوه بر بجا گذاشتن تلفات و خسارات جاني و مالي، موجب هتک حرمت مسائل شرعي شده و به ويژه در روز سيزده به در در صحراها و بيابان‌ها، برخي علاوه بر اختلاط محرم و نامحرم به رقص و پايکوبي و انجام برخي محرّمات ديگر مي‏‌پردازند، از آنجائي که متأسفانه روز به روز اين‌‎گونه سنّت‌ها در حال رواج است خواهشمند است نظر مبارک را بيان فرمائيد؟

پاسخ :
نوروز يکي از اعيادي است که في الجمله مورد تأئيد روايات ائمه معصومين (ع) مي‌‏باشد و کارهائي که در اين ايّام انجام مي‏‌شود مثل صله‏رحم و ديد و بازديد، بسيار پسنديده است ولي چهارشنبه سوري و سيزده به در يکي از سنّت‌هاي غلط و حتّي از نظر عقلي هم هيچ جايگاهي ندارد و لذا شايسته است مؤمنين از برپائي اين گونه مجالس مثل چهارشنبه سوري و سيزده به در، مخصوصاً اگر مشتمل بر محرّمات باشد، حذر نمايند.

منبع: gorgani.ir