دوشنبه، 17 خرداد 1395

پرسش :

احتراماً در مسأله اجرای‌ حدّ در سرقت‌های‌ متعدّد فروعی‌ است‌ كه‌ خواهشمند است‌ نظر و فتوای‌ مبارك‌ را مرقوم‌ فرمایید. 1) هر گاه‌ انگشتان‌ دست‌ سارق‌ بریده‌ شود و پس‌ از اجرای‌ این‌ حدّ، سرقت‌ مستوجب‌ حدّ دیگری‌ از او ثابت‌ شود كه‌ قبل‌ از اجرای‌ حد مرتكب‌ شده‌ است‌، آیا پای‌ چپ‌ او نیز قطع‌ می‌گردد؟ 2) هر گاه‌ پس‌ از قطع‌ ید، دو سرقت‌ دیگر از او ثابت‌ گردد كه‌ قبل‌ از اجرای‌ عقد مرتكب‌ شده‌ است‌، بر فرض‌ وجوب‌ اجرای‌ حدّ در این‌ مورد، آیا یك‌ حدّ اجرا می‌شود؟ 3) در فرضی‌ كه‌ پس‌ از ثابت‌ شدن‌ سرقت‌ دیگری‌ كه‌ قبل‌ از اجرای‌ حدّ اوّل‌ مرتكب‌ شده‌، پای‌ چپ‌ او قطع‌ گردد، اگر پس‌ از قطع‌ پا، مجدّداً سرقت‌ دیگری‌ از او ثابت‌ شود كه‌ قبل‌ از اجرای‌ حدّ اوّل‌ مرتكب‌ شده‌ است‌، آیا سارق‌ حبس‌ ابد می‌شود؟ در راستای‌ همین‌ مسأله‌ بر فرض‌ این‌ كه‌ سارق‌ حبس‌ ابد شود اگر پس‌ از آن‌ سرقت‌ دیگری‌ از او ثابت‌ شود كه‌ آن‌ را نیز قبل‌ از اجرای‌ حدّ اوّل‌ مرتكب‌ شده‌، آیا سارق‌ كشته‌ می‌شود؟ 4) اگر فتوا و نظر شریف‌ حضرت‌ عالی‌ نسبت‌ به‌ فروع‌ فوق‌ بر عدم‌ اجرای‌ حدّ است‌، آیا اثبات‌ سرقت‌ در این‌ مورد موجب‌ برای‌ تعزیر سارق‌ می‌شود؟

پاسخ :
كلیه فروض‌ حدّ ندارد و تعزیر نیز ندارد زیرا اجرای‌ حدّ دوّم‌ یا سوّم‌ آنجاست‌ كه‌ موجب‌ حد بعد از حدّ اوّل‌ یا دوّم‌ پیدا شود.

منبع: almazaheri.ir