شنبه، 29 خرداد 1395

پرسش :

با عرض‌ سلام‌، اینجانب‌ دختری‌ هستم‌ مجرّد كه‌ دو سه‌ سال‌ است‌ مادرم‌ فوت‌ نموده‌ و فیش‌ مكّه او با توافق‌ سایر ورثه‌ به‌ اینجانب‌ واگذار گردیده‌ است‌، فعلاً بعضی‌ از آقایان‌ روحانیون‌ معتقد هستند بنده‌ به‌ جهت‌ اینكه‌ حدود سه‌ هزار متر مربّع‌ زمین‌ زراعتی‌ از مادرم‌ به‌ ارث‌ برده ام، واجب‌ الحج‌ّ می‌باشم‌ و نمی‌توانم‌ به‌ جای‌ مادرم‌ به‌ مكّه‌ مشرّف‌ شوم‌، شرایط‌ زندگی‌ بنده‌ طوری‌ است‌ كه‌ تنها زندگی‌ می‌كنم‌ و شرایط‌ موجود در خانه پدری‌ و وجود زن‌ پدر و بچّه‌های‌ او اجازه‌ نمی‌دهند در خانه پدری‌ بمانم‌، پدرم‌ هم‌ مخارج‌ زندگی‌ مرتّبی‌ به‌ من‌ نمی‌دهد به‌ طوری‌ كه‌ از لحاظ‌ زندگی‌، وسایل‌ زندگی‌ و مخارج‌ زندگی‌ معمولاً در مضیقه‌ هستم‌، زمینی‌ هم‌ از طرف‌ مادرم‌ به‌ ارث‌ رسیده‌ كه‌ فاقد مشتری‌ برای‌ فروش‌ می‌باشد، وقتی‌ حاضر شده‌ام‌ به‌ نصف‌ قیمت‌ متعارف‌ بفروشم‌ ولی‌ خریدار ندارد، لذا با این‌ شرایط‌ كه‌ بنده‌ استطاعت‌ گرفتن‌ نایب‌ را برای‌ مادرم‌ ندارم‌، استدعا می‌شود بنده‌ را راهنمایی‌ فرمایید آیا مستطیع‌ می‌باشم‌ و مجبور هستم‌ برای‌ مادرم‌ نایب‌ بگیرم‌ یا خیر؟

پاسخ :
شما واجب‌ الحج‌ّ نیستید و می‌توانید برای‌ مادرتان‌ مكّه‌ بروید و حج‌ّ او را بجا آورید.

منبع: almazaheri.ir