دوشنبه، 14 تير 1395

پرسش :

فردی مالش‌ را مخمّس‌ و پولش‌ را دست‌ گردان‌ می‌كند: الف‌) آيا در پايان‌ سال‌ با اين‌ كه‌ قدرت‌ خريد پول‌ به‌ طور چشم‌گيری پايين‌ آمده‌ است‌ همان‌ مبلغ‌ دست‌ گردان‌ شده‌ را بدهكار است‌؟ ب‌) اگر قدرت‌ خريد پول‌ افزايش‌ يافت‌ و شماره‌ پول‌ها مساوی حال‌ گذشته‌ بود، آيا به‌ مازاد قدرت‌ خريد، خمس‌ تعلّق‌ می‌گيرد؟ (مثلاً يک ميليون‌ تومان‌ سال‌ قبل‌ قدرت‌ خريد يک ميليون‌ و نيم‌ تومان‌ فعلی را پيدا كرده‌ است‌).

پاسخ :
الف‌) همان‌ مبلغ‌ دست‌ گردان‌ شده‌ را با اجازه حاكم‌ شرع‌ بدهد كفايت‌ می‌كند.

ب‌) قدرت‌ خريد را اعمال‌ نكند و مازاد از آنچه‌ را خمس‌ داد است‌، خمس‌ آن‌ را بدهد.

منبع: almazaheri.ir