دوشنبه، 14 تير 1395

پرسش :

اگر كسی در حين‌ عبور فرد ديگری به‌ اتّفاق‌ همسرش‌ از خيابان‌ با آنها برخورد نمايد و به‌ لحاظ‌ اختلافات‌ قبلی درگير لفظی حادث‌ آيد و شخص‌ نخست‌ به‌ شخص‌ مذكور و همسرش‌ فحّاشی (فحش‌ ناموسی) كند و به‌ وسيله پنجه‌ بوكس‌ صورت‌ نامبرده‌ را مصدوم‌ نمايد و با ضربات‌ مشت‌ بازوی همسرش‌ را كه‌ حامله‌ نيز بوده‌ است‌ مصدوم‌ كند. اوّلاً: چنانچه‌ شخص‌ دوّم‌ عكس‌ العملی در مقابل‌ مهاجم‌ انجام‌ دهد از مصاديق‌ دفاع‌ مشروع‌ است‌ يا خير؟ ثانياً: اگر شخص‌ دوّم‌ در دفاع‌ از خود و همسرش‌ با چاقو يا وسيله برنده ديگری مهاجم‌ را مجروح‌ سازد و در اثر جراحت‌ فوق‌ نامبرده‌ فوت‌ كند چه‌ حكمی دارد؟ ثالثاً: اگر مدافع‌ در دفاع‌ زياده‌ روی كند و مهاجم‌ كشته‌ شود حكم‌ شرعی آن‌ چيست‌؟

پاسخ :
دفاع‌ از خود و ناموس‌ خود جايز است‌ تا وقتی كه‌ موجب‌ جرح‌ و قتل‌ نشود و اگر موجب‌ جرح‌ و قتل‌ شد ضامن‌ است‌.

منبع: almazaheri.ir