سه‌شنبه، 6 مهر 1395

پرسش :

حریم امامزاده، احتراماً مستدعی‌ است‌ فتوای‌ مبارک‌ را در موارد ذیل‌ مرقوم‌ فرمایید: 1) در روستای‌ .... امامزاده‌ای‌ وجود دارد که‌ جهت‌ توسعه‌ و تعمیر ساختمان‌ آن‌ بقعه متبرّکه‌ ناچار به‌ تخریب‌ تعدادی‌ از قبور مؤمنین‌ برای‌ باز کردن‌ جادّه‌ و حمل‌ مصالح‌ ساختمانی‌ هستیم‌، نظر حضرتعالی‌ در این‌ مورد چیست‌؟ 2) در داخل‌ و خارج‌ امامزاده‌ تعدادی‌ قبور مؤمنین‌ و مؤمنات‌ است‌ که‌ از حدود ده‌ سال‌ پیش‌ دفن‌ شده‌اند، آیا تخریب‌ ناچاری‌ این‌ قبور جایز است‌؟ 3) روی‌ قبر امامزاده‌ سنگی‌ است‌ که‌ مؤمنین‌ در آن‌ مرقد شریف‌ قرار داده‌اند و حالا در توسعه‌ و بازسازی‌ امامزاده‌ می‌خواهیم‌ صورت‌ آن‌ را عوض‌ کرده‌ و ضریح‌ تازه‌ بگذاریم‌، آیا این‌ کار اشکال‌ دارد؟

پاسخ :
تخريب‌ قبور اگر بعداً تعمير شود اشكال‌ ندارد چنانچه‌ بازسازی امامزاده‌ اگر تبديل‌ به‌ احسن‌ شود نيز اشكال‌ ندارد.

منبع: almazaheri.ir