شنبه، 17 مهر 1395

پرسش :

طی قراردادی که چند سال پیش منعقد شده است، وارثان قانونی یک متوفی، خانۀ موروثی خود را به شخصی فروخته اند و خریدار حدود یک بیستم منزل را در همان زمان پرداخت کرده و از آن به بعد از پرداخت باقیماندۀ مبلغ قرارداد، خودداری کرده است. در سال بعد از قرارداد مجدداً قرارداد جدیدی نوشته شده و براساس آن مبلغ جدیدی برای خانه تعیین شده است. ولی نامبرده از پرداخت وجه معین شده امتناع کرده و غیر مبلغ اولیه، مبلغ دیگری بابت معامله پرداخت نکرده است. نظر به این‌که مجموع دارایی اقتصادی و مالی ورثه مذکور همین ملک است و برای آنان نقش حیاتی دارد، مستدعی است بیان فرمایید: آیا شرعاً با توجه به عدم رد پول کامل مورد معامله، این معامله و قرارداد، قابل فسخ است یا خیر؟ و ثانیاً اگر مقرر شد نامبرده وجهی بدهد آیا بر اساس تورم و نرخ روز بدهد یا بر اساس قرارداد؟

پاسخ :
معامله را می‌توانند فسخ کنند و اگر فسخ نکنند، می‌توانند وجهی که می‌گیرند به نرخ روز بگیرند. ولی بی اشکال‌تر فسخ معامله است.

منبع: almazaheri.ir