يکشنبه، 18 مهر 1395

پرسش :

شخصی‌ در جوار مسجد، در منزل‌ شخصی‌ خود مجلس‌ عزاداری‌ حضرت‌ اباعبدالله الحسین‌7 را بر پا می‌کند و از اموال‌ مسجد، مثل‌ منبر، فرش‌، کتر و قوری‌ استفاده‌ می‌کند، استدعا دارم‌ بفرمایید:آیا جایز است‌؟ 1) آیا این‌ عمل‌ جایز است‌؟ 2) در همین‌ مسجد آشپزخانه‌ای‌ با پول‌ مردم‌ ساخته‌ شده‌، و این‌ شخص‌ انتظار دارد غذای‌ مجلس‌ عزاداری‌ خود را در آشپزخانه مسجد بپزد و به‌ عزاداران‌ بدهد و می‌گوید پول‌ آب‌ و برق‌ و گاز را می‌دهم‌، آیا این‌ عمل‌ جایز است‌؟

پاسخ :
1) اگر وقف‌ خاص‌ باشد جایز نیست‌ ولی‌ اگر وقف‌ عام‌ باشد با اجازه‌ از امام‌ جماعت‌ مسجد جایز است‌.

2) با اجازه‌ از امام‌ جماعت‌ و دادن‌ مبلغی‌ متعارف‌ برای‌ مخارج‌ مسجد جایز است‌.

منبع: almazaheri.ir