چهارشنبه، 1 دی 1395

پرسش :

واحد روابط عمومی بعضی از ادارات دولتی متولی برگزاری مراسمات (نماز جماعت، عید غدیر، محرم حسینی و...) می‌باشد. با عنایت به تعظیم شعائر اسلامی و در عین حال رعایت نحوهٴ مطلوب خدمات‌رسانی به ارباب رجوع خواهشمند است به دو سؤال ذیل به صورت شفاف پاسخ فرمایید. سؤال1: با عنایت به موارد مزبور، برگزاری نمازجماعت قریب به نیم ساعت از وقت اداری را می‌گیرد، اقامه آن در اول وقت نماز و یا پایان وقت اداری (یعنی حدود ساعت 30/13 الی 14) چه حکمی دارد؟ سؤال2: با عنایت به موارد فوق‌الذکر در طول سال به طور متوسط در هر فصل (3 ماه) یک مراسم در اول ساعت اداری از ساعت 8 الی 9:30 دقیقه برگزار می‌شود که در مجموع 4 مراسم به مدت 6 ساعت می‌باشد با توجه به اثربخشی این‌گونه مراسمات در تقویت بنیهٴ دینی و تجدید قوای معنوی همکاران و با در نظر گرفتن رعایت حال ارباب رجوع، برگزاری این‌گونه مجالس مذهبی چه حکمی دارد؟

پاسخ :
جواب1: در صورت توافق مسئولان اداری، برگزاری نماز جماعت در اول وقت بهتر است.
جواب2: برگزاری مراسم مزبور بدون منع مسئولان اداری، و بدون تضییع حق رجوع‌کنندگان جایز است.
جوادی آملی 4/12/1384

منبع: esra.ir