پنجشنبه، 2 دی 1395

پرسش :

اقتدا به امام جماعت در مسجد النبی و مسجد الحرام و مساجد محل سکونت در این دو شهر در ایام حج و عمره و نیز سجده بر روی فرش در این مساجد چه حکمی دارد؟ بفرمایید حکم نماز استداره ای در مسجد الحرام که مأمومین رو به روی امام و یا جلوتر از او قرار می گیرند چه می باشد؟

پاسخ :
1- اقتداء به امام جماعت در مساجد مرقوم و شرکت در نماز جماعت مزبور صحیح و واقعی ثانوی است.
2- سجده بر روی فرش در موارد ضروری جائز است.
3-لازم است فقه اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) در مجامع علمی جهان اسلام تبیین شود تا پیروان هر مذهبی بدون تقیه خوفی یا مداراتی وظیفه خود را آزادانه انجام دهند.
4- نمازِ استداره ای در مسجد الحرام در صورتی که مأموم جلوتر از امام نسبت به کعبه نباشد جائز است.
جوادی آملی 2/2/82

منبع: esra.ir