پنجشنبه، 2 دی 1395

پرسش :

اگر شخصی به‌عنوان شاهد یکی از طرفین دعوا در محضر دادگاه حاضر و اظهار دارد که من نماز نمی‌خوانم، خدا را قبول ندارم و جزء گروهک‌ها هستم آیا استماع شهادت چنین شاهدی محمل قانونی و شرعی دارد؟ و آیا سوگند دادن به کتاب مقدس قرآن جایز است؟

پاسخ :
1. شهادت شخص موصوف مورد قبول نیست.
2. اگر شهادت مذکور زمینه علم قاضی را فراهم نمود می‌توان به استناد آن در مواردی که شهادت لازم نیست حکم کرد.
3. سوگند باید به خداوند باشد و سوگند به قرآن اثر قضایی ندارد.
جوادی آملی 21/1/1388

منبع: esra.ir