پنجشنبه، 2 دی 1395

پرسش :

امروزه بازى با شطرنج و ورق (پاسور) بدون برد و باخت و به عنوان سرگرمى و ورزش، ‏نه به عنوان قمار، در بین جوانان متداول است. حکم خرید و فروش و نگهدارى این آلات و ‏بازى با آن چیست؟

پاسخ :
الف) اگر چیزى ابزار قمار باشد، بازى با آن جایز نیست؛ هرچند بدون برد و باخت ‏باشد.‏
ب) اگر چیزى در زمان گذشته ابزار قمار بود، ولى فعلاً ابزار قمار نیست، بازى با آن بدون برد ‏و
باخت، جایز است.‏
ج) اگر چیزى در یک منطقه، اصلاً ابزار قمار نیست؛ هرچند در بعضى منطقه‌ها ابزار قمار ‏است، بازى با آن بدون برد و باخت، در منطقه اول جایز است. ‏
د) خرید و فروش ابزارى که بازى با آن‌ها بدون برد و باخت، جایز است، حلال مى‌باشد.‏
هـ) نگهدارى ابزارى که از آلات قمار نیست، جایز است.
جوادى آملى ١/١٢/٨٠.‏

منبع: esra.ir