پنجشنبه، 2 دی 1395

پرسش :

هنگامی که یک تیم پزشکی برای آزمایش‌ها و تحقیقات پزشکی احتیاج دارند، قلب یا بعضی از اعضای میتی را از جسد جدا سازند و پس از رفع احتیاط، اقدام به دفع آن کنند. الف) آیا با توجه به اینکه امواتی که این آزمایش‌ها بر روی آنها اعمال می شود از مسلمانان هستند، اقدام به این کار جایز است؟ ب) آیا دفن قلب و بعضی از اعضاء جسد جدای از بدن میت جایز است؟

پاسخ :
1- تشریح جسد مسلمان جایز نیست مگر در صورت انحصاروضرورت مانند حفظ حیات انسان محترم یا کشف مطالب علمی که تأمین سلامت جامعه وابسته به آن است.
2- دفن اجزاء در کنار بدن میت لازم و در صورت عسر و حرج جداگانه دفن شود .
جوادی آملی 88/2/31

منبع: esra.ir