يکشنبه، 22 اسفند 1395

پرسش :

اگر مسلمانی با این اعتقاد که خون انسان کافر ذمی، حربی، مستأمن هدر می‌باشد و با این اعتقاد مرتکب قتل عمدی وی گردد آیا در چنین وضعیتی قاتل قصاص می‌گردد؟ در فرض عدم تعلق قصاص، وضعیت دیه یا تعزیر چگونه است؟

پاسخ :
1ـ یکی از شرایط قصاص تساوی در دین است لذا مسلمانی که کافر ذمّی، حربی یا مستأمن را بکشد قصاص نمی‌شود.
2ـ مسلمانی که کافر ذمی را بکشد باید دیه ذمّی را بپردازد.
3ـ مسلمانی که کافر مستأمن را بکشد برابر حکم شرعی تعزیر می‌شود.
4ـ مسلمانی که کافر حربی را در حال حرب یا غیر مستأمن بکشد محکوم به چیزی نخواهد بود.
5ـ در تمام فروع یادشده هیچ قتلی بدون اذن نظام اسلامی نباید حادث شود.
جوادی آملی 31/1/95

منبع: esra.ir