پنجشنبه، 17 فروردين 1396

پرسش :

مهریه‌های بسیار سنگینی که غالباً قدرت بر تسلیم آن‌ها نیست و طرفین عقد هم به این مسئله اذعان دارند در عین حال آن را قرار می‌دهند و در مهرنامه به صورت عندالمطالبه ذکر می‌نمایند آیا اساساً قرار دادن چنین مهریه‌هایی صحیح است؟ و بر فرض بطلان تکلیف چیست؟

پاسخ :
1. مهر نصاب معین ندارد که بیش از آن جائز نباشد.
2. سنگینی مَهر که بیش از حدّ معقول باشد سَفَهی است.
3. در صورت سَفهی بودن مهر، نکاح باطل نمی‌شود.
4. در صورت سَفهی بودن مهرِ مسمّا، باید مهرِ مِثل پرداخت شود.

منبع: esra.ir