پنجشنبه، 17 فروردين 1396

پرسش :

با توجه به اینکه صداق همسرم 514 سکه بهار آزادی به صورت عندالاستطاعه بر ذمّه اینجانب می‌باشد و بنده نیز فعلاً مستطیع به پرداخت حتی بخشی از آن هم نیستم با توجه به اینکه دین و مهریه مذکور تکلیفی است بر ذمّه بنده که شرط وجوب آن حصول و ظهور عنصر خارجی بنام استطاعت است و دینی موجل نیز می‌باشد از منظر شرع مقدس اسلام و مذهب شیعه و دیدگاه و استنباط حضرتعالی با عنایت به وصف فوق زوجه آیا می‌توانند از انجام تکالیف شرعی و وظایف زناشویی خود تمکین (عام، خاص) سر باز زده و تمکین خود را منوط به قبض مهر نمایند و به این عذر و بهانه از بنده به عنوان همسر شرعی و قانونی‌شان تمکین نکنند یا باید تمکین نمایند؟

پاسخ :
1. اگر مهر حالّ و معجّل باشد زن می‌تواند قبل از دریافت آن تمکین نکند خواه شوهر بتواند بپردازد یا نه.
2. اگر مهر حالّ و معجّل باشد و مرد نتواند آن را بپردازد گر چه زن می‌تواند تمکین نکند ولی نمی‌تواند مهر را مطالبه کند.
3. اگر مهر در ذمّه و مؤجّل باشد زن نمی‌تواند تمکین نکند.
6/3/89

منبع: esra.ir