جمعه، 18 فروردين 1396

پرسش :

در متن وقفنامه‌ای، به استفادهٴاز زمین و ساختمان برای مسجد و امور دینی، اخلاقی و اجتماعی به نفع اسلام تصریح شده است. طبقهٴ همکف آن مسجدی دارد که ظرفیت کافی برای نمازگزاران را دارد. ساختن مدرسه علمیه بر روی ساختمان مسجد مزاحمتی در امور مسجد ایجاد نمی‌کند. با توجه به این امور، حکم شرعی تأسیس مدرسه علمیه بر روی ساختمان مسجد چیست؟ متن وقفنامه: .... و تمام طبقات بالا جهت منافع شخصی و عمومی حرام، زیرا مختص به مسجد و امور دینی و اخلاقی و اجتماعی که به نفع اسلام می¬باشد دارد و تولیت آن را حجت الاسلام و المسلمین جناب ... معلوم می‌-نمایند.

پاسخ :
1. با توجه به وقفنامه، احداث کتابخانه و مدرس روی ساختمان مسجد جایز است؛
2. احداث حجره جهت طلاّب علوم دینی جائز است؛
3. احداث روشویی و محل وضوگرفتن جائز است؛
4. از احداث سرویس بهداشتی و مانند آن اجتناب شود. 18/4/1392

منبع: esra.ir