جمعه، 18 فروردين 1396

پرسش :

نظر به اینکه جهت درمان ناباروری به روش عمل IVF (لقاح مصنوعی) در مواردی که زوجه تخمک فعال ندارد, از تخمک خانم‌های بیوه و مطلقه به عنوان اهداکننده استفاده می‌نماید. لذا طبق روال بیمارستان قبل از انجام عملIVF صیغه نکاح موقت فیمابین خانم اهداکننده تخمک و همسر خانم بارور جاری می‌شود که این امر در موارد متعدد باعث بروز مشکلات و اختلافات خانوادگی گردیده است. لذا خواهشمند است مقرر فرمایید که آیا جاری شدن صیغه نکاح موقت فیمابین صاحب اسپرم و خانم اهداکننده تخمک از نظر شرعی ضرورت دارد یا خیر؟ لازم به ذکر است برای انجام لقاح مصنوعی نیاز به برقراری هیچ‌گونه تماس جسمی و جنسی بین اهداکننده تخمک و صاحب اسپرم نیست و لقاح در محیط آزمایشگاهی صورت می‌گیرد.

پاسخ :
1. اجرای عقد نکاح موقّت در صورت عدم تماس جسمی و جنسی لازم نیست.
2. در صورت عدم ترتّب آثار سوء خانوادگی یا اجتماعی احتیاط مستحب اجرای عقد است. 9/1/95

منبع: esra.ir