پنجشنبه، 20 مهر 1396

پرسش :

لطفا به مسائل زير جواب دهيد: [1- آيا] پرسنل اجرایی جهاد سازندگى که هر روز براى کار کردن به روستاها مى‏‌روند و مسافتى بيش از 4 فرسخ طى مى‌‏کنند [حکم مسافر را دارند؟] [2- آيا] پرسنل موقت جهاد به روستاها که بيش از 4 فرسخ هر روز مى‏‌روند؟ [حکم مسافر را دارند؟] [3- آيا] پرسنل ادارى جهاد که مسافتى بيش از 4 فرسخ از منزل تا جهاد مى‏‌روند [حکم مسافر را دارند؟]

پاسخ :
مسافت بين محل سکونت و محل کار، اگر به مقدار 8 فرسخ شرعى- و لو در مجموع رفت و برگشت- باشد حکم مسافر دارند مگر آنکه شغل آنان سفر باشد مانند راننده، و ميزان مسافت در غير شهرهاى بزرگ خارق العاده فاصله بين دو شهر و روستا است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏1، ص201