شنبه، 22 مهر 1396

پرسش :

اگر در هنگام تولد بچه‌ای، مادرش مرده است یعنی بعد از مردن مادر به دنیا آمده آیا بعد از بالغ شدن باید غسل مس میت کند؟

پاسخ :
با فرض این که معلوم نیست تماس بدن طفل با بدن مادر بعد از سرد شدن بدن او هم بوده یا خیر تکلیفی ندارد، به خلاف این که برای او ثابت شود بعد از سرد شدن بدن مادر دنیا آمده که باید پس از بلوغ غسل کند و در صورت شک در این مطلب که آیا بعد از سرد شدن بوده یا قبل از آن، غسل واجب نیست.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.