دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

لطفا ما را در مورد این مسائل راهنمایی فرمایید: 1- مدتى است یک عدد کیف با مقدارى پول پیدا شده با این‌که پشت شیشه مغازه نوشته‌‏ام ولى صاحب آن تا کنون مراجعه نکرده است. 2- بعضى مواقع مشترى اجناسى را جا مى‏گذارند که صاحبان آنها را هم نمى‏شناسم. 3- بعضى مواقع لوازم برقى را براى تعمیر مى‌‏آورند، بعد از تعمیر که اجرت آن را هم پرداخت نکرده‌‏‌‌اند دیگر براى بردن مراجعه نمى‏‌کنند. تا چند سال مى‏‌توانیم این لوازم را نگهدارى کنیم؟

پاسخ :
1 و 2- بعد از یک سال تعریف و یا مأیوس شدن از پیدا شدن صاحب آن، باید از جانب صاحبش به فقیر صدقه داده شود. و در صورت اول پس از یک سال تعریف خودش نیز مى‏‌تواند بردارد.
3- بعد از یأس از آمدن صاحب آن باید به حاکم شرع مراجعه کنید و با اجازه او میتوانید حقّ اجرت خود را از مال برداشته، باقى را به فقیر صدقه دهید.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص607