جمعه، 28 مهر 1396

پرسش :

بچّه محصّلى پس از پایان تحصیل از روى فقر به تهران آمده و بیش از یک ماه در یک کارخانه سنگ‏برى نزد کارفرما کار مى‌‏کند، کارفرما کارگر را اغفال و به موادّ مخدّر معتاد مى‌‏کند، سپس خود او به یک مأمور گزارش مى‌‌‏دهد که کارگر را دستگیر نماید، و مأمور نیز بدون حکم از مقام مسئول کارگر را دستگیر و به قتل مى‌‏رساند. آیا کارفرما در این قتل مقصّر است؟

پاسخ :
نسبت به قتل اگر دخالت نداشته چیزى بر او نیست، ولى نسبت به اغفال مقصّر است، و رسیدگى به آن موکول به محاکم قضایى است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص531