شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

شخصی زمینی دارد که قیمت آن بالا رفته و به واسطه همین زمین مستطیع شده، حال قسمتی از زمین را فروخته تا صرف حج کند، آیا باید خمس پول آن را بدهد؟

پاسخ :
اگر قبلاً خمس به این زمین تَعَلُّق نگرفته است، می‌تواند این پول را در حج صرف کند و هر چه سر سال زیاد آمد، خمس آن را می‌دهد و اگر متَعَلُّق خمس بوده و به اندازه‌ی خمس باقی مانده می‌تواند این پول را در حج صرف کند، ولی ابتدا به مرجع تقلید خود مراجعه کرده تا دین خود را از عین زمین یا مال دیگر ادا کند.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.