يکشنبه، 10 دی 1396

پرسش :

از جمله‌ی شروط ضمن عقد نکاح این جانب، عدم ازدواج دوّم می‌باشد. چنان چه با داشتن همسر دائم به دلیل عسر و حرج ایجاد شده توسّط زوجه، اقدام به ازدواج موقّت نمایم، آیا از نظر شرعی ازدواج مذکور [ازدواج موقّت ] باعث فراهم نمودن موجبات طلاق از ناحیه‌ی زوجه‌ی دائم می‌گردد؟

پاسخ :
خیر و ازدواج مذکور جایز و صحیح بوده است و اگر شرط شده که در صورت ازدواج دوّم مطلقاً زوجه در طلاق وکیل باشد، شرط صحیح است و ازدواج دوّم بر ازدواج موقّت هم صدق می‌کند، هر چند عقد مزبور به دلیل عسر و حرج انجام گرفته باشد، مگر مدّت به اندازه‌ای کم باشد که به مجرّد اطّلاع زوجه، مدّت منتفی شده باشد که ممکن است مشمول شرط نباشد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.