دوشنبه، 11 دی 1396

پرسش :

اگر مردی به واسطه بیماری، از تولید مثل ناتوان باشد، آیا می‌تواند اسپرم و منی فرد دیگری را از طریق تزریق به رحم زن خود وارد نماید؟ در این صورت بفرمایید: 1) آیا اصل این عمل اگر مستلزم لمس یا نگاه نامحرم باشد، چه حکمی دارد؟ 2) اگر این عمل را خود شوهر انجام دهد، آیا اشکال دارد؟ 3) آیا انجام این عمل نیاز به طلاق و رجوع مجدد و یا عده‌ی دخول دارد؟ 4) در صورت تولد فرزند، نسبت صاحب رحم به او و نیز صاحب اسپرم و هم چنین همسر صاحب رحم به لحاظ ارث و محرمیت و دیگر احکام شرعی چگونه خواهد بود؟

پاسخ :
ج 1. این عمل مطلقاً محل اشکال و خلاف ارتکاز متشرعه است.
ج 2. این عمل مطلقاً محل اشکال و خلاف ارتکاز متشرعه است.
ج 3. طلاق و رجوع و عده هم ندارد.
ج 4. فرزند هیچ نسبتی به همسر صاحب رحم ندارد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.