چهارشنبه، 2 اسفند 1396

مقدار مهر السنه

پرسش :

مقدار «مهرالسنه» را بیان کنید.

پاسخ :
همه مراجع: «مهر السنه» مقدار مهرى است که نبى اکرم (صلی الله علیه وآله)  وسلم براى همسران خود و حضرت زهرا (علیهاالسلام)  قرار داده است.

مقدار مهر السنه، پانصد درهم است و هر درهم، معادل 6/12 نخود نقره سکه دار است که در مجموع برابر 6300 نخود (یا 5/262 مثقال) مى شود و قیمت آن در هر زمان، تابع نرخ همان زمان است.[1]

پی‌نوشت‌:
[1]. تبریزى، استفتائات، س 1631؛ امام، استفتائات، ج 3، احکام مهریه، س 31؛ مکارم، استفتائات، ج 1، س 732؛ فاضل، جامع المسائل، ج 2، س 1284؛ سیستانى، منهاج الصالحین، ج 2، م 287؛ نورى، استفتائات، ج 2، س 628؛ صافى، هدایة العباد، ج 2، فصل فى المهر، م 1 و دفتر: خامنه اى، بهجت، وحید.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

«ربیبه» یعنى چه و آیا به انسان محرم است؟

پدرم زن دیگرى گرفته است، آیا مادر و خواهر او به من محرم هستند؟

معناى باکره چیست؟

منظور از دختر بالغ رشیده چیست؟ معمولاً در چه سنى به این حد مى رسد؟

مهر المسمّى چیست؟

مهر المثل چیست؟

زن یائسه به چه کسى گفته مى شود؟

«سه طلاقه» به چه معناست؟

عده چیست و زن چند جور عده دارد؟