چهارشنبه، 2 اسفند 1396

زنا با زن شوهردار و حرمت ابدی

پرسش :

مردى با زنى زنا مى کند، بعد معلوم مى شود که زن شوهر دارد؛ آیا زن بر زناکار حرام ابد مى شود؟

پاسخ :
آیات عظام امام، بهجت، خامنه اى، صافى، مکارم و نورى: آرى، حرام ابدى مى شود.[1]

آیت الله  فاضل: خیر، حرام ابدى نمى شود.[2]

آیات عظام تبریزى، سیستانى و وحید: بنا بر احتیاط واجب، حرام ابدى مى شود.[3]

تبصره. «حرام ابدى»؛ یعنى اینکه اگر شوهر این زن او را طلاق دهد و یا از دنیا برود، زناکار نمى تواند با او ازدواج کند.

پی‌نوشت‌ها‌:
[1]. امام، نورى، مکارم، تعلیقات على العروة، کتاب النکاح، الفصل الرابع، م 19 ؛ صافى، هدایة العباد، ج 2، المصاهره، م 24 و دفتر: خامنه اى و بهجت.
[2]. فاضل، تعلیقات على العروه، کتاب النکاح، الفصل الرابع، م 19.
[3]. تبریزى، منهاج الصالحین، ج 2، م 1263 ؛ وحید، منهاج الصالحین، ج 3، م 1263 ؛ سیستانى، منهاج الصالحین، ج 3، م 180.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

زنى که شوهر دارد، اگر به دیگرى زنا دهد؛ آیا شوهر باید از او جدا شود؟

اگر مردى با زن شوهردار زنا کند، آیا بعد از طلاق (زن و شوهر) مى تواند با او ازدواج کند؟

آیا لازم است در ازدواج موقت، پرس و جو و تحقیق شود که زن شوهر دارد و یا در عده است؟

عده زنى که شوهرش از دنیا رفته، چقدر است؟

آیا زن شوهر کرده را مى توان صیغه کرد؟

هرگاه با زنى به صورت دائم یا موقت ازدواج کند، آن گاه معلوم شود که شوهر دارد، تکلیف چیست؟

اگر مردى همسرش را طلاق بدهد، آیا مى تواند با خواهرش ازدواج کند؟

آیا عقد موقّت با خواهر زن جایز است؟

زنى که مرتب براى افراد متعدد در عقد نکاح موقت قرار مى گیرد، نیاز به عده دارد؟

عده زن صیغه اى چقدر است؟

آیا زن زناکار عده دارد؟

صیغه کردن زنان بدکاره، چه حکمى دارد؟