يکشنبه، 12 فروردين 1397

چگونه از کودکم بخواهم تا در امور جزیی مربوط به نوزاد کمکم کند؟

پرسش :

چگونه از کودکم بخواهم تا در امور جزیی مربوط به نوزاد کمکم کند؟

پاسخ :
ممکن است بتوانید کودک چهار یا پنج سال (به ویژه دختر) را تشویق کنید تا در انجام کارهای جزئی کودک به شما کمک کند، باید به کودکتان اجازه بدهید خودش این کار را انجام دهد نه این‌که از او توقع داشته باشید یا او را تحت فشار قرار دهید تا این کار را انجام دهد. اگر چنین اتفاقی بیفتد و او بنابه میل خود این کار را انجام دهد، تحت تأثیر قرار گرفته و خوشحال می‌شود. واقع‌بینانه نیست که انتظار داشته باشید کودکتان سریع رشد کند و بزرگ شود، به این دلیل‌که نوزاد دیگری متولد شده است. اکثر کودکان هنوز عقلشان خوب نمی‌رسد. بنابراین کار خطرناکی است که نوزاد را با آن‌ها تنها بگذارید.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

آیا کودکم به نوزاد حسادت خواهد کرد؟

چگونه با حسادت‌های خواهر و برادر بزرگ‌تر نسبت به نوزاد کوچک‌تر کنار بیایم؟

چگونه کودک را از بارداری‌ام مطلع کنم؟

آیا بچه چندم خانواده بودن روی بچه‌ها تأثیر دارد؟

داشتن چند فرزند حد مطلوب و ایده‌آل آن است؟

اختلاف سنی بچه‌ها با هم چقدر باشد، خوب است؟

چگونه می‌توانم با وجود فرزندم زمانی را برای خودم درنظر بگیرم تا کمی استراحت کنم؟

چگونه می‌توانیم بعد از تولد کودکمان هنوز به عنوان یک زوج (زن و شوهر) عمل کنیم؟

برای انتخاب یک مهدکودک مناسب، چه باید بکنم؟