يکشنبه، 12 فروردين 1397

چه نکات امنیتی برای محافظت از کودک در خانه باید مراعات شود؟

پرسش :

چه نکات امنیتی برای محافظت از کودک در خانه باید مراعات شود؟

پاسخ :
محل: همه‌جای خانه
چه کاری انجام دهید:

• قبل از این‌که کودکتان پرجنب و جوش شود، کشوها و کمدها را قفل کنید.
• پریزهای برق را، که استفاده نمی‌شوند، با درپوش بپوشانید.
• سیم وسایل برقی، به ویژه اتو و چراغ‌ها را نگذارید آویزان باشند.
• کبریت و پاکت‌های پلاستیکی را دور از دسترس کودکتان قرار دهید.
• مواد شیمیایی پاک‌کننده باید دور از دسترس کودک باشند و درب آن‌ها محکم باشد.
• پنجره‌ها را محکم ببندید و قفل کنید.
• وسایل شکستنی را نیز دور از دسترس کودک قرار دهید.
• از خرید مبل‌هایی که لبه‌های تیز دارند، خودداری کنید.

محل: آشپزخانه
چه کاری انجام دهید:

• همیشه هنگامی‌که کودکتان در حال غذاخوردن است در کنار او باشید، تا خطر خفه‌شدن برای او پیش نیاید.
• اشیای تیز و چاقوها را در کابینت‌های قفل‌دار یا دور از دسترس کودک قرار دهید.
• از رومیزی استفاده نکنید، زیرا ممکن است کودک آن را بکشد و غذای داغ را روی خودش بریزد.
• قابلمه و ماهی‌تابه‌های داغ را دور از دسترس کودکتان قرار دهید. آن‌ها را طوری روی اجاق گاز بگذارید که دسته‌های آن‌ها رو به کودک نباشد تا به آن‌ها دست بزند.
• کف آشپزخانه را تمیز نگه دارید و هرچیزی، که روی آن ریخته می‌شود، فوراً جارو کنید.
• وسایل برقی مانند ماشین ظرفشویی و لباس‌شویی را خاموش کنید.
• اتو و میز اتو را دور از دسترس کودک قرار دهید.
• یک عدد کپسول آتش‌نشانی در آشپزخانه قرار دهید.

محل: راهرو و پله‌ها
چه کاری انجام دهید:

• هرگز روی پله چیزی نیندازید. (قالیچه، موکت، ...)، که به زمین چسبیده یا رول پلاک نشده‌اند.
• قبل از این‌که کودکتان شروع به حرکت کند، درهای ورودی بالا و پایین پله را ببندید.
• اگر پله‌ها را فرش کرده‌اید، مطمئن باشید که کاملاً محکم نصب شده‌اند، چون ممکن است کودک از روی آن لیز بخورد.
• مطمئن شوید که نرده‌ها محکم هستند.
• فاصله بین نرده‌ها نباید بیشتر از 10 سانتی‌متر باشد زیرا کودک ممکن است از داخل آن پایین بیفتد یا سرش در آن گیر کند.
• مطمئن باشید که در حیاط را قفل کرده‌اید تا کودک نتواند از در حیاط بیرون برود.

محل: حمام
چه کاری انجام دهید:

• هرگز کودکتان را تنها در حمام رها نکنید.
• هنگامی‌که می‌خواهید وان حمام را پر کنید، ابتدا در آن آب سرد بریزید و سپس آب داغ به آن اضافه کنید.
• کف وان حمام زیرانداز بیندازید تا کودک لیز نخورد.
• درب شامپو و این‌جور چیزها را محکم ببندید یا دور از دسترس کودکان قرار دهید.

محل: اتاق خواب
چه کاری انجام دهید:

• تخت‌خواب باید تنظیمات امنیتی استاندارد داشته باشد.
• اسباب‌بازی‌هایی که بند آن‌ها بلندتر از 30 سانتی‌متر است در تخت‌خواب کودک قرار ندهید.
• همیشه مطمئن باشید که لبه‌های تخت‌خواب بالا باشند.

محل: اتاق نشیمن
چه کاری انجام دهید:

• اگر شومینه دارید، جلوی آن محافظ بگذارید، اگر بخاری دارید آن را به دیوار نصب کنید. فنجان چای یا زیرسیگاری را روی محافظ جلوی شومینه قرار ندهید.
• چیزهای داغ یا سنگین را روی میز یا طاقچه قرار ندهید.
• مطمئن شوید که قفسه‌های دکورها محکم هستند.
• سیگار، فندک و کبریت را دور از دسترس کودک قرار دهید.
• درهای حیات خلوت باید شیشه‌های محکم داشته باشند.
• گیاهان سمی داخل خانه را بیرون ببرید.

محل: محل بازی
چه کاری انجام دهید:

• اسباب‌بازی‌های بچه‌های بزرگ‌تر را از بچه‌های کوچک‌تر جدا کنید.
• اسباب‌بازی‌ها را روری کف اتاق نریزید و آن‌هایی که شکسته هستند را دور بریزید.
• اسباب‌بازی مورد علاقه کودک را دور از دسترس او قرار ندهید چون ممکن است از روی چیزی بالا برود تا بتواند آن را بردارد.
• اگر یک پارک اسباب‌بازی مخصوص کودکان خریده‌اید، مطمئن شوید که طبق استاندارد ساخته شده باشد.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

همیشه به کودکم می‌گویم «نکن»، چه کار می‌توانم بکنم؟

چه اقدامات امنیتی باید برای حمام‌کردن کودک انجام دهم؟

برای آگاه کردن افراد دیگر از مسائل امنیتی برای محافظت از کودکم، چه کنم؟

نگران هستم که محیط خانه افراد دیگر برای کودکم امن و بی‌خطر نباشد. چه کنم؟

شنیده‌ام که روروئک‌ها خطرناک هستند، آیا حقیقت دارد؟

کودکم یاد گرفته بایستد، چگونه جلویش را بگیرم که به خودش آسیبی نرساند؟

هنگام خرید اسباب‌بازی برای کودکم باید به چه چیزی توجه داشته باشم؟

بهترین راه در امان نگه‌داشتن کودکم چیست؟

چه اقدامات امنیتی باید در خانه برای کودکم انجام دهم؟