يکشنبه، 12 فروردين 1397

چه موقع کودکم می‌تواند بخواند؟

پرسش :

چه موقع کودکم می‌تواند بخواند؟

پاسخ :
غالباً کودکان حدود 4 سالگی می‌توانند حروف الفبا را تشخیص دهند، اما تا 5-6 سالگی نمی‌توانند بخوانند یا بنویسند. اگر کودکتان شروع به خواندن می‌کند جلوی او را نگیرید. بگذارید از کتاب‌ها در کنار شما، یا خودش به تنهایی لذت ببرد. او را تحت فشار قرار ندهید تا یاد بگیرد بخواند و او را مجبور به خواندن چیزی نکنید.

اگر می‌خواهید طبق جدولی که تهیه کرده‌اید حروف را به او یاد بدهید، ممکن است با آن چیزی که در مدرسه یاد خواهد گرفت مطابقت نداشته باشد، گیج خواهد شد. حتی اگر مانند همانی باشد که در مدرسه به او یاد می‌دهند، باز هم اگر قبل از این‌که آمادگی پیدا کند، به او خواندن یاد بدهید، درست یاد نمی‌گیرد.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

چه چیزی موجب پدیدآمدن تفاوت‌های مربوط به رشد کودک می‌شود؟

از لحاظ ذاتی دخترها با پسرها چه تفاوتی دارند؟

چرا کودکم هنوز حرف نمی‌زند؟ چه مشکلی می‌تواند پیش آمده باشد؟

آیا تلویزیون به رشد قدرت تکلم کمک می‌کند یا به تأخیر می‌اندازد؟

کودکم لکنت زبان دارد. چه می‌توانم بکنم تا او بتواند بهتر حرف بزند؟

چگونه می‌توانم جلوی کودکم را بگیرم تا از کلمات رکیک استفاده نکند؟

در مورد یادگیری زبان توسط کودک، چه نکاتی را باید بدانیم؟

ما یک خانواده‌ی دوزبانه هستیم، آیا صحبت‌کردن کودکم به تأخیر می‌افتد؟

چه موقع کودکم می‌تواند کلمات را درست ادا کند؟

چگونه کودکم را تشویق کنم که حرف بزند؟