سه‌شنبه، 27 شهريور 1397

بهترین زمان خواب در روز

پرسش :

بهترین زمان خواب در روز، چه وقتى است؟

پاسخ :
آنچه در اسلام راجع به خواب روز سفارش شده، «خواب قیلوله» است و آن خوابیدن قبل از ظهر و بعد از نماز ظهر است. آنچه از سیره معصومین و بزرگان استفاده مى شود این است که قسمت اول شب را مى خوابیده اند و قسمت آخر شب (یعنى از وقت سحر تا اول آفتاب) را به عبادت مشغول بوده اند. خواب بین اذان صبح و طلوع آفتاب مکروه است[1].

گفتنى است که حدود 85 درصد خواب، باید در شب باشد و فقط 15 درصد آن در روز؛ زیرا خواب روز هرگز نمى تواند کیفیت خواب در شب را داشته باشد. البته بهترین خواب در روز، همان خواب قیلوله است و اگر برنامه خود را به گونه اى تنظیم کنید که خواب در روز، منطبق با خواب قیلوله باشد، بسیار مناسب است؛ وگرنه بعد از نهار، کمى خواب و استراحت مطلوب است[2].

پی‌نوشت‌ها:
[1]. مجلسى، محمدباقر، حلیه المتقین، فصل اول در بیان اوقات خواب.
[2]. همان.

منبع: اختلالات رفتارى، ابوالقاسم بشیرى؛ نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، قم: دفتر نشر معارف، 1387.

بیشتر بخوانید:

مشکلات خواب

دستورات اسلام برای خواب و استراحت

چگونه خواب بر روابط شما تاثیر می‌گذارد؟