يکشنبه، 4 شهريور 1397

حکم ساخت زیور آلات طرح‌دار

پرسش :

حک کردن اسماء متبرکه روی برخی از زیورآلات، که ممکن است بعضی از استفاده کنندگان بدون وضو و غسل آن را لمس کنند، و آداب و احکام شرعی آن را رعایت نکنند، آیا ساخت چنین زیورآلاتی جایز است؟

پاسخ :
حک کردن آیات قرآنی و اسمای جلاله و امثال آن اشکال ندارد، ولی بر کسی که به دستش می‌رسد واجب است که احکام شرعی آنها را رعایت نماید، و از بی احترامی و نجس کردن و مس بدون وضوی آنها خودداری کنند.
تبصره: احکام ساخت تصاویر معمولی و برجسته و مجسمه و زیور آلات طرح دار، مطابق با احکام خرید و فروش زیور آلات طرح‌دار است، که در آن جا سؤالات متنوعی ارائه شده است. مراجعه شود.
منبع: leader.ir

احکام مرتبط:

آیا در معاوضه مستقیم طلا با نقره، لازم است وزن آن‌ها مساوی باشد تا معامله صحیح شود؟

آیا تمامی شرایطی که برای صحت معاملات طلا شرط شده است، در مورد معاملات نقره هم جاری است؟

آیا در خرید و فروش طلا و نقره ربا محقق می‌شود؟

سازنده طلا به چه میزان می‌تواند أجرت ساخت از زرگر دریافت نماید؟

خرید و فروش طلا و نقره به صورت اینترنتی چه حکمی دارد؟

سپرده گذاری طلا در بانک چه حکمی ‌دارد؟

خرید و فروش زیور آلات و جواهرات با طرح و نقش حیوانات چه حکمی دارد؟

حک کردن عکس برخی از شخصیت‌ها و پادشاهان ایرانی و خارجی بر روی زیورآلات و سکه‌ها چه حکمی دارد؟

آیا خرید و فروش طلا و جواهرات با طرح صلیب یا علامت فرقه‌های منحرف جایز است؟