شنبه، 10 شهريور 1397

درمان‌های پرخطر برای تأخیر انداختن مرگ

پرسش :

اگر بدانیم یا احتمال بدهیم بیماری در اثر بیماری ای مثل «لوسمی»(۱) و یا «متاستاز»(۲) یا برخی از سرطان‌ها و برخی تومورها به زودی خواهد مرد، آیا مجازیم برای افزایش طول عمر او ـ در حد چند ماه ـ از شیوه های درمانی پرخطر و پرعارضه، مانند شیمی درمانی که اغلب عوارض آن بسیار شدیدتر از بیماری اولیه است، استفاده نمائیم؟

پاسخ :
اشکال ندارد، بلکه بعید نیست در برخی موارد لازم باشد.
پی‌نوشت‌ها:
۱.  سرطان خون یا لوسمی یا لوکمیا بیماری پیشرونده و بدخیم اعضای خون ساز بدن است.
۲. متاستاز به معنی انتقال سلول های سرطانی به مناطق دور از تومور اولیه است.
منبع: leader.ir

احکام مرتبط:

مرگ زود هنگام یا تحمّل درد

انجام جراحی غیر ضروری به اصرار همراهان بیمار

انجام جراحی ضروری بدون رضایت بیمار

تأخیر عمل جراحی برای کسب اجازه

اجازه ی عمل جراحی