پنجشنبه، 22 شهريور 1397

مرجع برای دریافت ثمن در بیع فضولی

پرسش :

لطفا به سوالات ذیل پاسخ دهید: ۱) اگر فضولی ملک غیر را بفروشد و ثمن آن را هم دریافت نماید و مالک بعد از اطلاع آن را اجازه نماید، آیا برای دریافت ثمن مخیر است به هر کدام از آنها یعنی مشتری و بایع فضولی رجوع نماید یا اینکه فقط حق رجوع به بایع فضول را دارد؟ ۲) در چنین فرضی اگر او برای دریافت ثمن به مشتری رجوع کند آیا مشتری می‌تواند معامله را بهم بزند و ثمن را از بایع فضولی مسترد کند؟

پاسخ :
۱) اگر ثمن کلّی باشد و مالک قبض بایع را امضا کرده باشد، به بایع مراجعه کند والا به مشتری مراجعه کند.
۲) با فرض امضا، بیع لازم بوده و موجبی برای خیار فسخ موجود نمی‌باشد ولی می تواند بعد از پرداخت ثمن به مالک، به فضولی مراجعه کند.
منبع: leader.ir

احکام مرتبط:

فروش نسیه به قیمت بیشتر

فروش و کرایه فیلم‌های هندی

پیش‌فروش به شرط امکان خرید مجدد مبیع توسط فروشنده

افزودن قیمت کالا به خاطر فروش اقساطی آن

تعیین مدت برای پرداخت ثمن و تسلیم مبیع

اختلاف قیمت نقد و اقساط

خرید امتیاز مغازه ‌فروشنده غذای حرام

فروش مواد غذایی حرام

فروش و کرایه فیلم‌های هندی

فروش جنس داخلی با نام یک شرکت خارجی