پنجشنبه، 22 شهريور 1397

اسقاط خیار غبن فاحش

پرسش :

فردی ملک خود را به مبلغ ۱۴ میلیون تومان می‌‌فروشد؛ یکی از شروط قرارداد، اسقاط خیار غبن فاحش برای طرفین عقد است. پس از بیع، فروشنده متوجه می‌‌شود ارزش ملک او بیش از ۲۰۰ میلیون تومان است، آیا در چنین فرضی حق فسخ دارد؟

پاسخ :
خیار غبن با شرط سقوط خیار ساقط می‌شود ولی به همان اندازه که مورد نظر بوده است؛ بنا بر این اگر هنگام اسقاط خیار غبن، غبن به مقدار یاد شده در سؤال مقصود نبوده است، فروشنده حق فسخ دارد.
منبع: leader.ir

احکام مرتبط:

فروش نسیه به قیمت بیشتر

فروش و کرایه فیلم‌های هندی

پیش‌فروش به شرط امکان خرید مجدد مبیع توسط فروشنده

افزودن قیمت کالا به خاطر فروش اقساطی آن

تعیین مدت برای پرداخت ثمن و تسلیم مبیع

اختلاف قیمت نقد و اقساط

خرید امتیاز مغازه ‌فروشنده غذای حرام

فروش مواد غذایی حرام

فروش و کرایه فیلم‌های هندی

فروش جنس داخلی با نام یک شرکت خارجی