جمعه، 19 بهمن 1397

حادثه هتک حرمت خانه حضرت زهرا (س) در کلام «نظّام»

پرسش :

«نظّام» از علمای اهل سنت، ماجرای یورش به خانه حضرت زهرا(علیها السلام) را چگونه بیان می کند؟

پاسخ :
«ابراهیم بن سیار نظّام معتزلى» (160-231) که به دلیل زیبایى کلامش در نظم و نثر به «نظّام» معروف شده است، در کتابهاى متعددى، واقعه بعد از حضور در خانه فاطمه(علیها السلام) را نقل مى کند. او مى گوید:
«إِنَّ عُمَرَ ضَرَبَ بَطْنَ فاطِمَةَ یَوْمَ الْبَیْعَةِ حَتّى ألْقَتِ الْمُحْسِنَ مِنْ بَطْنِها»(1)؛
(عمر در روز اخذ بیعت براى ابى بکر، بر شکم فاطمه زد، او فرزندى که در رحم داشت و نام او را محسن نهاده بودند، سقط کرد!).

پی نوشت:
(1). الوافى‏ بالوفیات، صفدى، دار احیاء، بیروت، 1420قمری، چاپ: یکم، ج 2، ص 227؛ الملل والنحل، الشهرستانی، محمد بن عبد الکریم بن أبی بکر أحمد، تحقیق: محمد سید گیلانی، دار المعرفة، بیروت، 1404قمری، ج 1، ص 52 مراجعه شود.

منبع: پیام امام امیر المومنین(علیه السلام‏)، مکارم شیرازى، ناصر، تهیه و تنظیم: جمعى از فضلاء، دار الکتب الاسلامیه‏، تهران‏، 1386 شمسی‏، چاپ: اول‏، ج 8، ص 50.

مطالب مرتبط:

مصحف فاطمه سلام الله علیها چیست؟

چرا حضرت زهرا (س) از خدا طلب مرگ می‌کرد؟

مزرعه بانقیا چگونه از تصرف حضرت زهرا سلام الله علیها خارج شد؟

چگونگی برخورد با والدین در سیره حضرت زهرا سلام الله علیها را بیان کنید؟

شیوه رفتار با همسر در سیره حضرت زهرا سلام الله علیها را بیان کنید؟