چهارشنبه، 15 اسفند 1397

پرسش :

زارعین، هنگام چیدن پنبه صبح زود می روند تا بر اثر شبنم پنبه سنگین تر شود و یا این که مقداری قوزه نشکفته را درون کیسه می گذارند، آیا این غشّ در معامله است یا خیر؟ و اگر کسی بخواهد در آخر عمر بری ء الذمّه شود چه باید بکند؟

پاسخ :
 باید به خریدار مسئله را بگوید و اگر این چنین نکرد برائت ذمّه اش آن است که صاحبانی راکه می شناسد از آنها حلالیّت بطلبد و اگر نمی شناسد و یا این که خیلی زیادند که قدرت به تحصیل رضایت آنان را ندارد، باید مبلغی را که می داند از حقّ آنان کم شده است و به حاکم شرع بعنوان ردّ مظالم بدهد.

منبع: آداب و احکام کسب و کار / مطابق با فتاوای حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی (مدظله العالی)، قم: فقیه اهل بیت (علیهم السلام)، 1391.