چهارشنبه، 15 اسفند 1397

پرسش :

در بعضی جاها مرسوم است که گوسفندان خود را نوبت بندی می کنند که به چراگاه ببرند هر خانه به نوبه خود هر روز گوسفندان را در چراگاه می برند و بعضی به نوبت خود از اطفال کوچک استفاده می کنند و دنبال گلّه گوسفند می فرستند و گرگها از پیش بچّه های کوچک گوسفندان را می برند آیا تاوان این گوسفندان را چه کسی باید بدهد؟

پاسخ :
بستگی به نوع قرارداد دارد اگر قرارداد به این صورت بوده که در نوبت گلّه باید بزرگان هر خانه به همراه گلّه گوسفندان بروند پس اگر کسی بچّه خود را فرستاد و اتّفاقی بیفتد، ضامن است.

منبع: آداب و احکام کسب و کار / مطابق با فتاوای حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی (مدظله العالی)، قم: فقیه اهل بیت (علیهم السلام)، 1391.