چهارشنبه، 15 اسفند 1397

پرسش :

بانکها وامی را به عنوان مشارکت در بیع می پردازند به این صورت که اگر شخصی خواست خانه ای را خریداری نماید نسبتی از خانه را از مالک نقداً می خرند و بعد به مشتری درخواست کننده وام به صورت اقساط می فروشند حال اگر مشتری بدون توجّه به این خرید و فروش بانک اقدام به پرداخت اضافه کرد و قصد جدّی در این معامله نداشت حکم شرعی چیست؟

پاسخ :
مسئولین بانک باید این معامله را به مشتری تفهیم نمایند تا مشتری قصد جدّی در این معامله داشته باشد و الاّ پرداخت و یا گرفتن زیادی حرام است.

منبع: آداب و احکام کسب و کار / مطابق با فتاوای حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی (مدظله العالی)، قم: فقیه اهل بیت (علیهم السلام)، 1391.