پنجشنبه، 16 اسفند 1397

پرسش :

اینجانب که تحت تَکفُل پدرم هستم، اگر خدا بخواهد، سال آینده به اتفاق مادرم، به زیارت خانه ی خدا مُشرّف خواهم شد. لازم به یادآوری است که هزینه ی این سفر را از پول هایی که پدرم طیِّ هفت ا هشت سال، به عنوان هفتگی و یا پولی که برای پس انداز به ما داده است، پرداخته ایم، قابل ذکر است که پدرم تا این تاریخ، هیچ گونه وجهی به عنوان خمس، نپرداخته است. خواهشمندم مرقوم بفرمایید که حجّ ما با این پول، چه حکمی پیدا می کند؟

پاسخ :
در فرض سؤال، خمس به پول تعلق گرفته و باید اخراج شود، پس تهیه ی اِحرام و قربانی و سایر هزینه های حجّ، از این پول جایز نیست.

منبع: استفتائات حج و عمره / مطابق با فتاوای حضرت آیت ‌الله العظمی علوی گرگانی (مدظله ‌العالی)، قم: فقیه اهل‌بیت (علیهم‌ السلام)، 1391.