سه‌شنبه، 21 اسفند 1397

پرسش :

اگر نطفه از شوهر گرفته شود و بعد از وفات او با تخمک همسرش لقاح شده و سپس به رحم او منتقل شود، اولاً: آیا این عمل شرعاً جایز است؟ ثانیاً: آیا کودکی که متولّد می شود فرزند آن مرد است و از نظر شرعی به او ملحق می شود؟ ثالثاً: آیا فرزندی که به دنیا می آید از صاحب نطفه ارث می برد؟

پاسخ :
ج 1) اگر قبل از اتمام عدّه باشد و موجب نظر و لمس حرام نباشد اشکال ندارد.
ج 2) بله ملحق به همان مرد است.
ج 3) ارث نمی برد.

​​​​​​​منبع: استفتائات پزشکی، آیت الله العظمی علوی گرگانی (مدظله العالی)، قم: نشر فقیه اهل بیت (علیهم السلام)، 1395.