سه‌شنبه، 21 اسفند 1397

پرسش :

با توجّه به این که بین پزشکان اختلاف است که ابزار درون رحمی (که برای جلوگیری از بارداری به کار می روند) ممانعت از انعقاد نطفه می کنند یا این که بعد از انعقاد نطفه (ترکیب سلول جنسی نر با سلول جنسی مادّه) در لوله های رحم از لانه گزینی آن در جدار رحم جلوگیری کرده موجب دفع نطفه می گردند بفرمایید: 1) اگر انسان یقین به کیفیت دوّم (دفع نطفه بعد از انعقاد) داشته باشد استفاده از آن ها چگونه است؟ 2) اگر انسان شکّ بین دو کیفیت فوق داشته باشد چطور؟

پاسخ :
ج 1) اگر موجب عقیم شدن دائمی شود جایز نیست و دیه دارد.
ج 2) اگر موجب عقیم شدن دائمی نشود و یا شک داشته باشد اشکال ندارد.

منبع: استفتائات پزشکی، آیت الله العظمی علوی گرگانی (مدظله العالی)، قم: نشر فقیه اهل بیت (علیهم السلام)، 1395.