چهارشنبه، 22 اسفند 1397

مجلس لهو و لعب

پرسش :

مجالس لهو لعب به چه نوع مجالسی گفته می‌شود؟

پاسخ :
منظور مجالسی است که برای عیاشی، هوس‌رانی و  رقص و پایکوبی تشکیل شده و نزد عرف متدیّن مجلس گناه محسوب گردد. اگر هر موسیقی‌ای به کیفیتی نواخته شود که مناسب آن باشد، گوش دادن به آن حرام است.

مقصود از مجالس لهو و لعب، آن نیست که در آن شراب، رقص و… باشد؛ بلکه منظور مجالس شأنی است؛ یعنی، آهنگ موسیقی به گونه‌ای باشد که اگر در مجلس عادی و یا به صورت فردی نیز نواخته شود، متناسب با مجلس فسق و گناه به کار می‌رود و انسان را به یاد فضای مجالس یاد شده می‌اندازد[۱].

پی نوشت:
[۱]. مکارم، استفتائات، ج ۲، س ۷۰۴؛ بهجت، توضیح المسائل، متفرقه، م ۲۰؛ خامنه‌ای، اجوبه الاستفتائات، س ۱۱۳۱؛ سیستانی،Sistani.org، موسیقی، ش ۱، تبریزی، صراط النجاه، ج ۱، س ۱۰۱۲ و ۱۰۱۳ و ج ۲، س ۹۱۹؛ دفتر: بقیه.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسش های مرتبط:

حکم دست زدن در مراسم و جشن‌هایی که به مناسبت ایام ولادت و اعیاد ائمّه (علیهم السّلام) برگزار می‌شود، چیست؟

حکم دست زدن به منظور تشویق و تأیید شخص یا کاری، چگونه است؟

حکم دست زدن در مساجد و حسینه‌ها چیست؟

آیا رقص زن برای شوهرش یا مرد برای همسرش جایز است؟

آیا زن می‌تواند برای شوهرش برقصد و همراه با آن به موسیقی طرب انگیز و شادگوش کنند؟

رقصیدن داماد در مجلس زنان چه حکمی دارد؟

رقص زن برای زن، بدون وجود نامحرم در مجالس عروسی، میهمانی‌ها و پارتی‌ها چه حکمی دارد؟

حکم رقص مرد برای مرد را بیان کنید؟